Author: Lori Muco

Nën drejtimin e Prefektit të Qarkut Durrës z.Roland Nasto njëkohësisht dhe Kryetari i Komitetit Rajonal Antitrafik u zhvillua sot më datë 27.10.2020 një takim me të gjithë Anëtarët e Komitetit Rajonal Antitrafik të Qarkut Durrës me fokus një tematikë mjaft të rëndësishme dhe të veçantë siç është startimi i shërbimit të Qendrës për Shërbime Mbrojtëse…

më datë 27.10.2020, Prefekti i Qarkut Durrës zhvilloi një takim pune me anëtarët e Task-Forcës për monitorimin, kontrollin, inspektimin e situatës së krijuar nga Covid-19. Në takim morën pjesë drejtuesit e ISHSH, NJVKSH , Drejtorisë AKU, N/ Drejtori i Policisë, dhe Inspektoriati i Punës. Në këtë takim u raportua dhe u diskutua mbi funksionimin e…

Më datë 26 Tetor 2020 – UNICEF Shqipëri prezantoi në sheshin kryesor të qytetit të Durrësit, në një mënyrë unike, fushatën #TëBesoj. Në kuadër të kësaj fushate, UNICEF organizoi këtë aktivitet në sheshin “Liria”, ku ishin të pranishëm: Dr.Roberto De Bernardi, Përfaqësuesi i UNICEF në Shqipëri, Znj Fiona McCluney Kordinatore e Organizatës së Kombeve të…

Prefekti i Qarkut Durrës ka vijuar inspektimin në Njësinë Administrative Fushë Krujë dhe Thumanë të Bashkisë Krujë ku po vijon me ritme të shpejta rindërtimi dhe ku aktualisht në Fushë Krujë do të ndërtohen në një Sipërfaqe prej 10 Hektar 15 pallate, 128 shtëpi individuale dhe ka përfunduar 90% e punimeve infrastrukturore. Aktualisht janë ndërtuar…

Sot në Bashkinë Shijak u zhvillua takimi sensibilizues për trafikimin e qenieve njerëzore siç është parashikuar në kalendarin e aktiviteteve Antitrafik të muajit Tetor.Sekretari i Përgjithshëm i Instucionit të Prefektit Z. Shyqyri Roda në cilësinë e Kryetarit të Tryezës Teknike, bëri një panoramë përmbledhëse të strategjisë Kombëtare Antitrafik përpara të pranishmëve, ku theksoi rëndësinë e…

Më lejoni të shpreh vlerësimin tim në organizimin e kësaj ceremonie, për të cilën jemi mbledhur sot këtu. Duke i cilësuar gjithmonë madhëniet e fqinjësisë mjaftë të mira dhe reciproke ndërmjet dy popujve atë italian dhe shqiptarë, më lejoni të vlerësoj vlerat, traditat, kulturën e këtyre dy popujve, të cilët kanë krijuar një marredhënie që…

Sot në Qendrën Komunitare Multifunksionale Nish Tulla, në kuadër të muajit antitrafik, Tryeza Teknike organizoi aktivitetin sensibilizues me gra te komunitetit rom dhe egjiptian të kesaj zone.Qëllimi i takimit ishte sensibilizimi dhe ndërgjegjësimi per fenomenin e trafikimit si dhe informimi i komunitetit në lidhje me mundësitë e punësimit.Takimin e hapi përfaqësusja e Prefekturës e cila…

Prefekti i Qarkut Durrës ishte i pranishëm në Njësinë Administrative Ishëm ku u zhvillua festa e promovimit të vlerave të trashëgimisë kulturore, natyrore, arsimore, si dhe panairi i produkteve ushqimore të kësaj zone. Aktiviteti u zhvillua në kalanë mesjetare dhe u organizua nën kujdesin e Shoqatës Ishmi dhe Bashkisë Durrës.Prefekti në fjalën e tij përshëndetëse…

Sot Prefekti i Qarkut Durrës Z.Roland Nasto priti në një takim anëtarë të shoqatës Rajder Albania, Dr Kristaq Huta, Znj.Julinda Toda punonjëse sociale dhe Z. Mario Ndoja të cilët kërkuan në këtë takim përshpejtimin e ndihmës në rindërtimin e ndërtesave të klasifikuara DS4- DS5 për familjet e pacienteve të cilët vuajnë me sëmundjen e kancerit…

Në kuadër të rritjes së ndërgjegjësimit publik në Luftën kundër Trafikimit të Personave, Insitucioni i Prefektit të Qarkut Durrës njëkohësisht dhe drejtues i Komitetit Rajonal Antitrafik Durrës ka nisur fushatën e ndërgjegjësimit e cila do të vijojë gjatë gjithë muajit Tetor si pjesë integrale e fushatës kombëtare koordinuar nga Koordinatori Kombëtar Antitrafik.Për këtë qëllim sot…